S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Dekupáž na textil

12.05.2017

Dekupáž na textil

Dekupáž na látku jsem chtěla vyzkoušet už pár měsíců. Je to efektní a hlavně jednoduchá náhrada malování na textil. Nehrozí při ní žádné cákance od barvy, nevydařený tah či motiv, který by zcela nevyšel podle představ.

V postupu jsem použila rýžový papír který je oproti ubrousku pevnější (ne však hrubší) a při lepení se nemusíme bát, že se potrhá. Dekupáž lze aplikovat na jakýkoliv světlý, pevnější povrch. Tedy bílé džíny či hrubší bavlněné kalhoty, budou na tuto techniku ideální. Také je možné ozdobit například i povlaky na polštáře, různé textilní kapsy, nákupní plátěné tašky či třeba i takové tenisky.

Nalepený obrázek můžeme prát i v pračce, obrácený na rubní straně, jemném režimu a při max. teplotě 30 ° C.

 

 

Na výrobu si připravíme:

- dekupáž lepidlo na textil
- rýžový papír
- světlé kalhoty, rifle
- štětec
- nůžky 

Jako první si vybereme motiv, který budeme na kalhoty aplikovat.

Vybraný obrázek si důkladně obstřihneme, nebo jen obtrháme po obvodu. Tímto způsobem nám okraje rýžového papíru splynou s látkou na nohavicích a přechod mezi nimi nebude téměř vůbec viditelný.

 

Na dekupáž jsem použila tento lak a lepidlo v jednom.

Štětcem si nejprve natřeme plochu ve velikosti vystřiženého obrázku. 

 

Následně obrázek přiložíme na kalhoty a vrchní plochu rýžového papíru přetřeme opět vrstvou lepidla.

Počkáme pokud nám vše dobře zaschne a nalepený motiv na nohavicích přežehlíme přes pečící papír, či přímo z rubní strany. 

 

A máme to. 

 

 

Co říkáte na takovou dekupáž?

Pěkné květnové dny! ♡

 

Soňa

MGI2MDY