S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Jemné, lidové brože

13.06.2017

Jemné, lidové brože

Brože nenosím. Zapomínám na ně. Stejně jako na klíče, peněženku, mobil, doklady, deštník, náušnice, povinnosti, žehličku, sporák ... ok, sporák a žehličku vypínám stále, ale vždy to před odjezdem kontroluji. Dvakrát. Tuším je čas změnit to a méně zapomínat. Ha! Jakoby to šlo tak snadno. No tyto brože chci nosit! Jsou s nádechem folkloru, jednoduché na výrobu a svou neutrálností se budou hodit jako na letní šaty, tak i elegantní sako. Jdeme na to.

 

 

Na výrobu si připravíme:

Postup je opravdu jednodnoduchý. Jako první si vybereme dřevěný výřez. Zde zda zde najdete i jiné motivy než tento který je použitý v postupu.

Fixu na malování jsem použila v bílé barvě, výsledný efekt proto není velmi kontrastní a právě naopak, působí jemně. Pokud byste měli chuť na cosi výraznější, zde najdete různé odstíny.


A pomalu vybarvujeme.

Zamalovat můžeme přímo květinové motivy nebo jen pozadí. Fixa má zkosený hrot, proto se s ní dají snadno vybarvovat i drobné plošky.

Po vybarvení si z voskované nebo jiné šňůrky či stužky uděláme mašli

a pomocí tavicí pistole přilepíme na vrchní část výřezu.



Brožové můstek upevníme na zadní stranu brože, stejně pomocí lepidla z tavicí pistole.

 


A brošničky jsou hotové.

Líbí se vám?

 

 

Mějte dobré dny, brzy tvoříme znovu. ♡

 

Soňa

 

 

Mzg4Ym