S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Dřevěné podnosy

28.06.2017

Dřevěné podnosy

Snídaně v posteli. Jste za či proti? Na jedné straně zní toto filmové klišé jako echt romantický počin při kterém si i srdce vzdychne. Na druhé straně jsou tu drobky, všechny ty věci které je třeba přinést a potom zase odnést, nerovný terén a ups. Rozlitá káva. Navzdory všem nepříjemnostem mám snídaně v posteli ráda. I když je jich méně než nádivky v kremrole. :)

Dnes tedy budeme tvořit podnosy, které využijeme jako v posteli, tak i mimo ni. ;) Ať už dekoračně nebo k uložení kdejaký potřebnosti. Na výrobu nám postačí jen pár věcí a můžeme jít na to. 

e23.jpg

Připravíme si:

e1.jpg

Vybereme si barvu.

V postupu jsem použila křídovou barvu se kterou jsem pracovala poprvé a od té doby ji používám všude kde se dá. :D Po zaschnutí je krásně jemná a měkká, její odstínů je trilion, schne extra rychle a natřít se dá téměř na všechno.

e9.jpg

Pokud máme vybrán odstín, barvu natřeme na celou plochu dřevěného podnosu. Chvilku počkáme pokud barva zaschne na všech místech a můžeme jít tečkovat. :)

e36.jpg

Na tečkování použijeme gumu z tužky,

e11.jpg

jejíž konec ponoříme do barvy a následně odtlačíme.

e37.jpg

e5a.jpg

Podnos vyplníme několika tečkami, necháme zaschnout a máme hotovo. :)

e7.jpg

Využít můžeme například i papírovou pásku, kterou si ohraničíme plochu a vzniklý prostor vymalujeme. Po vyschnutí pásku odlepíme a dostaneme tak ostré přechody mezi barvami.

 Tmavý odstín můžeme překrývat i světlejším. Barva má dobré krytí, tedy jeden - dva nátěry budou hravě stačit. :)

e8.jpg

e33.jpg

e24.jpg

Nyní už jen dát pozor na drobky. :)

e25.jpg

 

Mějte hezký víkend. :)

 

Soňa

OWI3ZjJjY