S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Zrcadlo

21.07.2017

Zrcadlo

Zrcadlo si můžete udělat sami doma. A teď nemám na mysli výrobu rámu nebo redesign starého zrcadla v koupelně. Ale skutečný zrcadlový povrch. To není žádná věda a celá procedura se dá zvládnout v průběhu několika minut.

Pokud s touto zrcadlovou barvou budete pracovat poprvé, je lepší si to nejprve vyzkoušet na menší ploše. Například, při výrobě zrcadel do kabelky. Při práci můžete zjistit, kolik barev povrch potřebuje, z jaké vzdálenosti je nejúčinnější či jak rýchlo schne a podobně.

Barva může být použita na sklěnený nebo čirý plastový povrch.

A můžeme jít na to. :)

Pro výrobu si potřebujeme připravit:

Před nanesením barvy, sklo nejprve pečlivě umyjeme a případně odmastíme. Tohle je nejdůležitější část celého postupu.

Barvu na začátek přetrepeme a aplikujeme. Tuba má rozprašovač, s níž stříkame přibližně 15 cm od oblasti, kterou zrkadlíme.

Na zrcadlo v rozměru cca 9x9cm bude stačit jedna tuba barvy. (9ml)

Sklo, které jsem použila v postupe má rozměr 30x40cm a byl na ní požitých pět balení. Celkem cca 45 ml.

Postupně nabarvíme celý povrch a necháme uschnout.

Takhle potažena barva je velmi jemná a pri drobnom poškrabaní vznikají na zrcadle ryhy. Barvu tedy zafixujeme ochranným lakom ve spreji. Aplikujeme rozprašovačom v tenké vrstvě.

Nechame uschnout, zrcadlo zasadíme do rámu a máme to.

V postupe je použity starý rám, který jsem nafarbila na bílo a některé části jsem jemně vybrúsila pomocí smirkového papíru. Následující snímek získal trochu shabby chic nádechu. :)

Co na to říkáte? :)

Hezké dny!

Soňa

 

MjUyZmI