S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Jelení brož.

21.12.2017

Jelení brož.

Tento jelení motiv nosím v hlavě už déle. Dlouho jsem však nevěděla, jak a kde jej použít. Jediný nápad byl brož a to se mi zdálo trochu prvoplánové. Jiný však nepřicházel, tak jsem se pustila do výroby. Vždyť přece, i kdyby to nevyšlo, v balení mi zůstane ještě dostatek hmoty na jiný výmysl. A vyšlo!

 

FIMO air (se kterým jsme naposledy vyráběli vánoční ozdoby) v kombinaci s bronzovými odlesky vypadají skvěle. A navíc, pokud ještě nemáte dárek pro kámošku, možná handmade broží trefíte do černého. Hm?
Na tuto metalickou voskovou pastu, se kterou dnes budeme pracovat, vám nevím říct nic jiného než samy chvály. A pokud bych měla doporučit jen jednu univerzální barvu, celým svým bytím, křičím že toto je ona! Je vyrobena na bázi včelího vosku a obsahuje pomerančový olej, díky kterému voní úplně neskutečně a krásně se nanáší prsty. Až se vám s touto parádou nebude chtít přestat pracovat. V nabídce je několik variant od barevných až po zmíněné kovové či pasty chameleon, které v různých odlescích mění barvy.
 
K výrobě budeme potřebovat: 


Hmotu si jemně rozpracujeme na plát silný cca 5mm.


Z hrubšího papíru (bude stačit i obyčejný výkres) vystřihneme šablonu.

Vystřiženého jelena přiložíme na připravenou hmotu a jemně přitlačíme.

Takto se nám otiskne.

Nyní pomocí ořezávacího nože vyřízneme takto vyznačené části.

Odstraníme přebytečnou hmotu a jelena necháme 24hod tvrdnout.

Po úplném vytvrzení hmoty pomocí brusného papíru hrany jemně obrousíme a můžeme přejít k barvení.

Pastu nanášíme prsty a místa, kde se prsty nedostanou můžeme nahradit jakoukoliv houbičkouJá jsem použila drobnou houbičku na nanášení make-upu.

Po zaschnutí pasty přetřeme brož průsvitným lakem. Jelenu to přidá na lesku. 
Na závěr, pomocí lepidla z tavicí pistole nebo disperzního lepidla, připevníme brožové můstek a jelení brož je hotová.

Líbí se vám?




Tvůrčí čas!

Soňa

YjhmMTdjYm