S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery.

Vánoční ozdoby

27.11.2017

Vánoční ozdoby

Perníky, kapr, světýlka, mráz, smích, opadané jehličí, sváteční servítky, mnoho červené, teplé ponožky, sob na svetru, pouliční osvětlení, šustění papíru, rodina. Takto o měsíc.

Toto jsou naše druhé Vánoce odkdy bydlíme sami. Minulý rok jsme vedle všem tom humbuku se stahováním stromek na Vánoce neměli. Tento rok se snažím muže přesvědčit aby zmajstroval dřevěný rám ve tvaru stromu, tak vám dám pak vědět jak to dopadlo. Na strom se ale sejdou i ozdoby a dnes si jedny vyrobíme. 

Pracovat budeme se samotvrdnoucí hmotou fimo airOproti klasickému fimu je mnohem měkčí a tvrdne na vzduchu. A teď pozor. Po vytvrzení ztratí na váze a je jako pírko. Ideální pokud máte děťátka či kočky. Ozdoby se vůbec nerozbijí. A to je můžete házet i přímo o zem! Balení má 125g a vyjde z něj kolem 20ks ozdob s rozměrem cca 7 × 4,5 cm.

 

 

Pro výrobu ozdob budeme potřebovat: 

 

Hmotu si rozpracujeme a pomocí válečku rozválíme na plát silný 4-5mm.

 

Z papíru vystřihneme šablonu stromku, přiložíme na fimo, tvar obkreslíme příborovým nožem a následně odstraníme přebytečnou hmotu. Připravené stromky necháme 24hodin volně tvrdnout. 
 
Po úplném vytvrzení, hrany ještě vyhladíme jemným brusným papírem. 
 
 
Akrylovým fixem nakreslíme tvar stromečku.

 

V následujících krocích budeme pracovat s lepidlem určeným na metalické vločky.

Lepidlo natřeme v tenké vrstvě na celou plochu vyznačenou šedě.

Počkáme 10-15min. Lepidlo zprůsvitní no zůstane stále lepkavé.

Nasypeme na něj metalické vločky, jemně přitlačíme

a štětcem přebytečné odstraníme.

Na závěr lepidlem z tavící pistole připevníme na ozdobu spojovací kroužek a šňůrku na zavěšení. Spojovací kroužky můžete ale také klidně vynechat a tavní pistolí připevnit šňůrku přímo na stromeček.

Se vzory se můžeme vyhrát a udělat každou ozdobu jinou. Lepidlo na metalické plátky je také možné aplikovat jen v tečkách, čárce či jiných tvarech.

A máme to. 
Co na ně říkáte? Pustíte se letos do vlastních ozdob? 

 

Milé chvíle! 
A jinak, příště pro vás chystám překvápko. 

NTk5YjN